Uitleg van het systeemHet Sporter Volg Systeem is kortweg het digitaal bijhouden van de meetpunten van de individuele jeugdsporter in het meerjarenbeleid in de ontwikkeling naar hogere teams.


Het systeem zit als volgt in elkaar:
1. Een profiel van de sporter
2. Een dossier met meetpunten

Profiel van de sporter
Hier komen de algemene zaken zoals naam, leeftijd, huidige vereniging en trainer, vorige clubs, startdatum, trainingsdagen en tijden, positie in aanval en verdediging, gastteams en trainers, talent/bondstraining en bijzonderheden.

Dossier van de sporter
Hier kunnen per sport en vereniging de vragen op maat gemaakt worden en in hoofditems geplaatst worden. Hoofditems (bijvoorbeeld waterpolo):
- Fysieke vaardigheden - blokken r/l, springen r/l, verplaatsen, weerstand 1-1 etc
- Balvaardigheden - vangen r/l, plaatsen -5m/5m+
- Afwerken op doel - schieten, draaien midvoor, intikbal, stootbal
- In bal bezit - vrijzwemmen en aanbieden, oog voor samenspel, positie spel
- Balbezit tegenpartij - storen opbouw, press, zone, bal veroveren/onderscheppen
- Omschakeling - anticipatie/reactie, overzicht vrije mensen, (aan)sturen
- Lichamelijke aspecten - snelheid, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen
- Mentale aspecten - inzet, concentratie, moed, doorzettingsvermogen
- Algemeen - motivatie, sportiviteit, omgaan met medespelers

Dit zijn enkele punten van het dossier. Op alle punten kan een cijfer van 1 t/m 5 en opmerkingen gegeven worden. Deze punten zijn door deskundige trainers/coaches samengesteld. Maar voor uw vereniging kan het aangepast worden naar de punten die u voor uw beleid en opleiding belangrijk zijn. Vooraf de de start kunnen we een lijst van wensen opstellen.

De werking
Als vereniging heeft u een beheerder (rank2) die kan gebruikers en sporters aanmaken en wijzigen. En er is een gebruiker (rank1) die een inzage functie heeft. Admin4Sport heeft de (rank3) die alle functies heeft om vragen en beheerders aan te maken.

De techniek achter het systeem
Het systeem staat op de server van Admin4Sport die gewoon via internet bereikbaar is. Wij zorgen dat u er bij kunt. Ook zorgen wij voor de veiligheid van de gegevens. U kunt alleen gegevens van uw eigen vereniging en sporters zien. Dit is afgeschermd door een inlog met gebruikersnaam en wachtwoord. Het wachtwoord is afgeschermd voor buitenstaanders. Wij maken dagelijks back up's en zullen de persoonlijke gegevens nooit doorgeven aan anderen zonder toestemming van de sporters.