Jeugdleden laten aansluitenBij topclubs is er bijna altijd een goede jeugdopleiding.
De uitspraak "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst".

Trainers van de senioren kijken ook naar de jeugdopleiding. Wat komt er volgend jaar naar de selectie? Daar gaat een heel proces aan vooraf. Jeugdtrainers worden opgeleid en de samenwerking regelmatig besproken. Wat moet een sporter kunnen om goed in te passen in het hogere team. Welke technische en tacktische zijn basis en moeten aanwezig zijn? Op welk niveau moet de sporter onder een hogere druk kunnen acteren?

En dan bedoelen we niet alleen die paar supertalenten, je wil zo veel mogelijk doorstroom op niveau hebben. Anders is over twee jaar een 'gat' ontstaan. Stoppen van de overblijvende sporters is dan helaas een risico, omdat er soms geen team meer op niveau de competitie aan kan.

Dit kan je voorkomen. Test hoe het niveau in de aansluiting is. Test het niveau van spelplezier en motivatie. Controleer hoe de homogeniteit in de groep is. Heb je die gegevens paraat dan kan je sneller inspelen op de wensen van de sporters en trainers. En dat is natuurlijk een goed meerjarenbeleid voor de jeugd in aansluiting naar een hoger team en/of de top van je vereniging.

Het Sporter Volg Systeem kan in veel verenigingen die constante stijgende lijn heel goed inzichtelijk maken en dat in lengte van jaren.